Ekskurzije

RAFTING TAROM

RAFTING TAROM

Rafting Tarom predstavlja jedinstvenu avanturu punu adrenalina. Pod punom opremom i ljetnjim i u zimskim uslovima može se doživjeti najuzbudljiviju vožnju u životu. Dovoljno je da se prepustite profesionalcima koji ovaj posao rade više od 30 godina i osjetite čari jedne od zvanično najljepših rijeka na svijetu!
BIOGRADSKA GORA

BIOGRADSKA GORA

Locirana u centralnom dijelu planinskog masiva Bjelasice, Biogradska gora predstavlja jednu od 3 presotale prašume u Evropi. Pored Biogradskog jezera koje se nalazi u samom središtu Biogradske gore, krase je i druga lednička jezra: Pešića, Ursulovačko (Veliko i Malo) i Šiško (Veliko i Malo). Najveći dio Parka čini rezervat prašume. Starost pojedinih stabala procjenjena je na preko 400 godina, od kojih su neka i preko 40m visine. Brojni su arheološki lokaliteti, sakralni spomenici, nekropole, a posebno je karakteristično narodno graditeljstvo (katuni, savardaci, brvnare, vodenice).
BOKA KOTORSKA

BOKA KOTORSKA

Zaliv o kojem su govorili mnogi pjesnici, je svakako jedan na najljepših svjetskih zaliva. Istorijski ovaj zaliv je imao strateški i kulturno vrlo bitno mjesto. Tu su stari grad Kotor, koji je pod zaštitom UNESCO-a, koji priča bogatu priču o ljudima, objektima, karnevalima koji imaju tradiciju dugu više vjekova, Perast grad pomoraca koji su slavu ovog kraja prenosili u svijet, Risan, glavni grad stare Ilirske države i legendarne kraljice Teute, kao i nekoliko ostrva od kojih svako ima svoju priču iz prošlosti.
LOVĆEN – CETINJE

LOVĆEN – CETINJE

Znamenitosti viševjekovne prestonice Crne Gore govore o kulturi, tradiciji i običajima koji su se sačuvali do danas: Biljarda, Zetski dom, Dvorac Kralja Nikole, Cetinjski Manastir. Kulturno jezgro Crne Gore obuhvata osim grada Cetinja i NP “Lovćen” sa Mauzolejom Petra II Petrovića Njegoša (svakako jedna od najznačajnih istorijskih ličnosti Crne Gore). Od obilaska Cetinja, preko penjanja uz 420 stepenica koje vode do Mauzoleja na vrhu Lovćena odakle puca prelijep pogled na veći dio Crne Gore sa cijelim njenim primorjem i kasnije obilaskom Njeguša dolazite do serpentina koje se spuštaju na Bokokotorski zaliv i odakle se pruža nezaboravan pogled, probudiće u Vama najprijatnije emocije i poželjećete da se opet vratite.
MANASTIR OSTROG

MANASTIR OSTROG

Manastir Ostrog je manastir pravoslavne crkve smješten uz skoro vertikalnu liticu, visoko na planini Ostroška greda u Crnoj Gori. Posvećen je Sv.Vasiliju koji ga je osnovao u 17.v.gdje je on sahranjen u proglašen svecem i čudotvorcem. Danas se slavi uspomena na Svetog Vasilija Ostroškog, a pred njegovim moštima mnogi bolesni uspeli su da se iscijele. Poklonici i danas dolaze u velikom broju da kraj kivota Svetog Vasilija iskažu molitve i na našem i na stranim jezicima. Mnogi donose djecu da ih krste baš ispred moštiju, i mnogi nazivaju djecu imenom Vasilijevim, a mnogi tu sklapaju brak, ili se ispovjedaju i pričešćuju, ili traže da im se čitaju molitve za zdravlje. To je najveće svetilište u Crnoj Gori koje zbog svoje istorije posjećuju vjernici iz cijelog svijeta i svih kofesija.
SKADARSKO JEZERO/RIJEKA CRNOJEVIĆA

SKADARSKO JEZERO/RIJEKA CRNOJEVIĆA

Skadarsko jezero je najveće jezero u Crnoj Gori i na Balkanskom poluostrvu. Jezero je puno ostrva i poluostrva na kojima se nalaze tragovi istorije i vrijedna kulturna baština: Žabljak (15. v.) - prijestonica nekadašnje Zete, Lesendro - tvrđava na stijeni usred jezera, tvrđava Grmožur. Bistra voda i očuvani ambijent omogućili su razvoj izuzetno bogatog eko-sistema. Ovo je jedino stanište pelikana na jugu Evrope. Na obali jezera nalazi se malo naselje – Rijeka Crnojevića koja će vas osvojiti svojom autentičnošću i bogatom gastronomskom i vinskom ponudom a tradicionalni festivali ribe i vina su nešto što ne biste trebali propustiti. U blizini su ostaci grada Oboda gdje je bila smještena štamparija u kojoj je 1494. godine štampana prva knjiga u ovom dijelu Evrope – Oktoih. Osim prirodnih ljepota u kojima mogu uživati, posjetioci se mogu baviti i raznim aktivnostima kao što su krstarenja i plovidbe jezerom ribarskim čunovima koje se nikako ne smiju zaobići, jer predstavljaju pravo uživanje, posebno u vrelim ljetnjim i proljećnim mjesecima.

Pratite nas na društvenim mrežama

Hotel Aleksandar
Bečićka plaža 31, Rafailovići, Budva, MN.
Tel: +382-33-560-290

Prijavite se za newsletter

Prijavite se i budite uvijek u toku sa najnovijim i najpovoljnijim ponudama Hotela Aleksandar.
Ne brinite, mi nismo spameri!